Reisblog Cambodja (deel 2)

Door stijnvbml op zondag 13 juli 2014 04:26 - Reacties (9)
Categorie: -, Views: 3.020

Ik ga deze zomer heerlijk naar Cambodia. Ik ga mijn ervaringen delen op deze reisblog. Ik zet af en toe een nieuw artikel op deze blog, in deze post: Bangkok , De reis naar Cambodja en Phanom Phen.
lees ook deel 1
Dag 2: Bangkok (deel2)
Mijn eerste deel van Bangkok is in de vorige post te lezen, link staat hierboven.
Me laatste dag in Thailand is aangebroken. We worden wakker, en ik ben nog steeds een beetje moe. We gaan eerst ontbijten. Een niet heel lekkere fruitshake, een spiegelei (wat ze een omelet noemen, kwam er achter toen ik het kreeg) en 2 stukjes toast. Niks mis mee. Nog even wat baantjes trekken en dan me koffer inpakken. In de taxi zit een rare chauffeur. Hij zingt liedjes en stelt vreemde vragen. Ik lijk volgens hem op Leonardo di Caprio. Dan komen we op Suvarnabhumi aan. We halen me zusjes koffer op.
Koffer van mijn zusje is weer in onze handen. We zitten in de volgende taxi naar Don Muang airport, de andere airport in Bangkok. Vanuit daar gaan we door naar Cambodja. Op de weg is het erg rustig. Dat is mooi. We rijden Don Muang airport binnen. Wat een verschil met Suvarnabuhmi. Oud en lelijk van buiten. We lopen binnen en dan kan ik dezelfde conclusie trekken; oud en lelijk.
http://2.bp.blogspot.com/-RyvbcvZ-9YY/U8Dk2BDFtNI/AAAAAAAAE-E/czR2YwsFXTQ/s1600/IMG_20140711_133232.jpg We checken in en dan gaan we even naar de Starbucks. Even een frappachino halen en dan naar de gate.
http://1.bp.blogspot.com/-biANghiqH-Q/U8Dk2KaliAI/AAAAAAAAE-I/0g9MrbHn9Bc/s1600/IMG_20140711_135520.jpg
We vliegen met Airasia, goedkoop maar het vliegt. Met de bus schijn je op een corrupt grensgebied komen. Dus gaan we met het vliegtuig.
Reis naar Cambodja
Inmiddels zit ik in de Airbus A320 van Airasia. De formulieren van Cambodja zijn groot. Turbulentie ook in het vliegtuig. Anderhalf uur is wel voltehouden. Nexus 5 aan, oortjes in, moet lukken. In Phnom Phen zie ik me tante, oom & nichtje weer. Die zijn 10 maanden op wereldreis. 2 maanden geleden gingen ze weg, en nu zien we ze weer. Heb er erg veel zin in. Zij komen 10,) minuten eerder aan dan ons. Inmiddels zijn we geland en gaan we door de douane.
Phnom Phen (deel 1)
Op de hele kleine airport van Phnom Phen komen we aan. Klein rotairportje. We gaan met de taxi naar het hotel. De rit is indrukwekkend. Verharde tolwegen wisselen af met zandwegen, herl bijzonder. Phnom Penh is een stuk viezer en minder modern dan verwacht. Qua stad komt het dichterbij Jakarta dan Bangkok, maar Jakarta is veel drukker en vele malen minder leuk. De armoede gaan we uit en we komen bij de ambassadewijk aan, waar ons hotel is. Het is een mooi hotel gerunt door een Franse vrouw. Er zijn hier veel Franse invloeden by the way. We gaan zwemmen. Later die avond gaan we avondeten in de ambassadewijk. We eten lekker Aziatisch op een dakterras. Niets te klagen. http://2.bp.blogspot.com/-802vgQVqiS8/U8Dk2CzF_fI/AAAAAAAAE-M/W6a3c15KvC4/s1600/IMG_20140711_202934.jpg
De tuktuks zijn hier trouwens een stuk mooier dan in Bangkok. Als ik in het hotel kom ben ik moe en ga ik slapen.
Dag 3 : Phnom Phen (deel 2)
Als ik wakker word, gaan we bijna direct ontbijten. Het ontbijt is excellent. Tropisch fruit, een heerlijke croissant, stokbrood en een lekker omeletje. Echt super lekker.
http://2.bp.blogspot.com/-59TIs6mh-UU/U8DlE_RIZ2I/AAAAAAAAE-c/3RcCQwKZGfw/s1600/IMG_20140712_093220.jpg
We duiken het zwembad in. Het is een heerlijk zwembad. We maken ons klaar voor de eerste trip; de killing fields. De tuktuk rit is best leuk. We gaan langs een soort delta, waar phnom phen in ligt. De killing fields zijn erg bijzonder. Pol Pot was tussen '75 en '79 de zeer strenge dictator van Cambodja. Hij vermoorde iedereen die een gevaar kon zijn. 3 van de 8 miljoen Cambodjanen vermoord. Het is een erg heftig museum maar zeker het aanraden waard.
http://2.bp.blogspot.com/-9OqCx2OGf7E/U8DlFyAsHJI/AAAAAAAAE-k/KogE54C-j0U/s1600/IMG_20140712_131252.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-uMxM_Qnt_5c/U8DlH5k1iJI/AAAAAAAAE-s/8TxWzMliHE8/s1600/PANO_20140712_122419.jpg We wouden ook naar het genocide museum, maar dat zat helaas dicht.
Bijzonder van Cambodja vind ik dat er in dollars wordt betaald terwijl de officiŽle munt de Ried is. Waarschijnlijk komt het omdat de dollar een stabiele munt en de ried niet.
In de middag bestel ik een club sandwich en ga ik zwemmen. Rond half 6 gingen we naar de boulevard. Erg leuk Frans boulevardje, met veel Aziatische invloeden, maar het Frans is toch erg leuk om daar te zien. Daarna gingen we door naar een restaurant, heerlijk en hele bijzondere gerechten, supper lekker. Toen gingen we terug zwemmen en slapen.

Volgende: Mijn Google+ Mysterie 08-'14 Mijn Google+ Mysterie
Volgende: Reisblog Cambodja 07-'14 Reisblog Cambodja

Reacties


Door Tweakers user Ample Energy, zondag 13 juli 2014 14:46

Mag het? Ik ga het gewoon doen.

Wat zijn dit voor blogs? Wat moet het mij boeien wat jij eet in een willekeurig hotel? Leuk, die foto van die frapnogwat van de Starbucks. Daar ga je natuurlijk wel voor naar Cambodja. Zou er 1 klant zijn van Starbucks die niet anderen verteld wat hij daar heeft gekocht? Heb je geen vrienden of Facebook of zo? Want ik kan me niet voorstellen dat er Tweakers zijn die dit met plezier hebben gelezen.

Moet ik het doen om de geweldige manier van vertellen? Dan zou ik wel even beter m'n best gaan doen bij Nederlands. Ook zijn je verhalen niet interessant. Een voorbeeld:
"Me laatste dag in Thailand is aangebroken. We worden wakker, en ik ben nog steeds een beetje moe. We gaan eerst ontbijten. Een niet heel lekkere fruitshake, een spiegelei (wat ze een omelet noemen, kwam er achter toen ik het kreeg) en 2 stukjes toast. Niks mis mee. Nog even wat baantjes trekken en dan me koffer inpakken. In de taxi zit een rare chauffeur. Hij zingt liedjes en stelt vreemde vragen. Ik lijk volgens hem op Leonardo di Caprio. Dan komen we op Suvarnabhumi aan. We halen me zusjes koffer op."

Dat was zo ongelooflijk saai geschreven en absoluut niet interessant. Het is ook niet zo dat de rest veel beter is...En weet jij wel dat "me" geen afkorting is voor "mijn"? Dat is "m'n".

Moet ik dit lezen voor de foto's? De out-of-focus, scheve en langwerpige foto's die NIKS laten zien van Cambodja? Misschien als je er even een filter overheen gooit, dan is het in ieder geval deelwaardig.

Okť, je hebt een stukje geschreven over Cambodja en de geschiedenis:
"We maken ons klaar voor de eerste trip; de killing fields. De tuktuk rit is best leuk. We gaan langs een soort delta, waar phnom phen in ligt. De killing fields zijn erg bijzonder. Pol Pot was tussen '75 en '79 de zeer strenge dictator van Cambodja. Hij vermoorde iedereen die een gevaar kon zijn. 3 van de 8 miljoen Cambodjanen vermoord. Het is een erg heftig museum maar zeker het aanraden waard."

Ben je twaalf of zo? Gelukkig kon je achteraf aan een club sandwich, waren de bijzondere gerechten superlekker en ging je zelfs nog slapen.


Als je je beledigt voelt: sorry, maar ik vind je blogs van zeer laag niveau. Zo laag zelfs, dat ik me niet kan inbeelden dat je dit terug kunt lezen en nog steeds vindt dat dit op Tweakers hoort. Ga alsjeblieft leren schrijven of foto's maken of zo, want als je je moet onderscheiden door middel van extreem lage kwaliteit ga je hetzelfde meemaken als Marco en Diqui-Long; dan krijg je alleen maar haat en dat gaat extreme vormen aannemen.

Door Tweakers user stijnvbml, zondag 13 juli 2014 17:39

Siempie schreef op zondag 13 juli 2014 @ 14:46:
Mag het? Ik ga het gewoon doen.

Wat zijn dit voor blogs? Wat moet het mij boeien wat jij eet in een willekeurig hotel? Leuk, die foto van die frapnogwat van de Starbucks. Daar ga je natuurlijk wel voor naar Cambodja. Zou er 1 klant zijn van Starbucks die niet anderen verteld wat hij daar heeft gekocht? Heb je geen vrienden of Facebook of zo? Want ik kan me niet voorstellen dat er Tweakers zijn die dit met plezier hebben gelezen.

Moet ik het doen om de geweldige manier van vertellen? Dan zou ik wel even beter m'n best gaan doen bij Nederlands. Ook zijn je verhalen niet interessant. Een voorbeeld:
"Me laatste dag in Thailand is aangebroken. We worden wakker, en ik ben nog steeds een beetje moe. We gaan eerst ontbijten. Een niet heel lekkere fruitshake, een spiegelei (wat ze een omelet noemen, kwam er achter toen ik het kreeg) en 2 stukjes toast. Niks mis mee. Nog even wat baantjes trekken en dan me koffer inpakken. In de taxi zit een rare chauffeur. Hij zingt liedjes en stelt vreemde vragen. Ik lijk volgens hem op Leonardo di Caprio. Dan komen we op Suvarnabhumi aan. We halen me zusjes koffer op."

Dat was zo ongelooflijk saai geschreven en absoluut niet interessant. Het is ook niet zo dat de rest veel beter is...En weet jij wel dat "me" geen afkorting is voor "mijn"? Dat is "m'n".

Moet ik dit lezen voor de foto's? De out-of-focus, scheve en langwerpige foto's die NIKS laten zien van Cambodja? Misschien als je er even een filter overheen gooit, dan is het in ieder geval deelwaardig.

Okť, je hebt een stukje geschreven over Cambodja en de geschiedenis:
"We maken ons klaar voor de eerste trip; de killing fields. De tuktuk rit is best leuk. We gaan langs een soort delta, waar phnom phen in ligt. De killing fields zijn erg bijzonder. Pol Pot was tussen '75 en '79 de zeer strenge dictator van Cambodja. Hij vermoorde iedereen die een gevaar kon zijn. 3 van de 8 miljoen Cambodjanen vermoord. Het is een erg heftig museum maar zeker het aanraden waard."

Ben je twaalf of zo? Gelukkig kon je achteraf aan een club sandwich, waren de bijzondere gerechten superlekker en ging je zelfs nog slapen.


Als je je beledigt voelt: sorry, maar ik vind je blogs van zeer laag niveau. Zo laag zelfs, dat ik me niet kan inbeelden dat je dit terug kunt lezen en nog steeds vindt dat dit op Tweakers hoort. Ga alsjeblieft leren schrijven of foto's maken of zo, want als je je moet onderscheiden door middel van extreem lage kwaliteit ga je hetzelfde meemaken als Marco en Diqui-Long; dan krijg je alleen maar haat en dat gaat extreme vormen aannemen.
Je hebt een punt. Ik ga een laatste deel maken en daar gaat alles in staan. Na die post ga ik me puur op Elecktronika richten. Typos en rare foto's komt door Nexus 5, heb geen laptop of tablet bij me. Ik wil immers reacties blijven toestaan. Ik beperk me tot een post. Ik hoop dat je dat beter vind.

Door Tweakers user Timv37, zondag 13 juli 2014 19:45

Trek je in godsnaam niets aan van die azijnpisser en doe lekker wat JIJ wil met je eigen blog. Voor mijn part plemp je het hier vol met helly Kitty plaatjes.

Door Tweakers user oohh, maandag 14 juli 2014 09:20

Inderdaad. Trek je er niks van aan. Ik heb mij trouwens wťl vermaakt met je twee blogs. Ondanks de spelfouten ;)

Door Tweakers user rob079, maandag 14 juli 2014 09:38

Zoals gezegd is het JOUW blog en dus bepaal JIJ wat je wil vermelden/laten zien.
Maar Siempie heeft wel een punt, taalkundig is het tenenkrommend. Niet iedereen heeft echter evenveel taalgevoel, dus dat is niet anders.
Wat mij wel opvalt is dat je het bijv. hebt over die taxichauffeur, maak daar dan een foto van!
Idem wanneer je het hebt over die franse hotelhoudster: Foto!
Tuktuks die zoveel mooier zijn: Laat het ons zien!
Dat mis ik een beetje. Je bent in een omgeving waar de meesten onder ons nooit zullen komen en dan "verras" je ons met een plaatje van een Starbucks beker die ik hier in de stad ook kan halen... jammer...
Probeer hier iets mee te doen en je hebt een wereld(s) blog!
(Maar zoals gezegd: Zo niet dan niet, want het is nog steeds jouw blog... :) )

[Reactie gewijzigd op maandag 14 juli 2014 10:21]


Door Tweakers user Heli0s, maandag 14 juli 2014 11:21

Sorry hoor, maar waar ben jij mee bezig? Als je het allemaal zo slecht vind, ga dan lekker weg. Niemand verplicht je hier te komen.

Leuk om te lezen, maar wat rob079 al zecht, probeer eens dingen te laten zien van de omgeving of de mensen. Ga vooral lekker door met je rijs blog en ik hoop dat je een top vakantie hebt!

Door Tweakers user jcking, maandag 14 juli 2014 11:35

Ik ben in Februari nog in het prachtige Cambodja geweest en heb hier misschien wel de meest bizarre belevingen gehad. Ik zie mijn eigen reis meteen voor me als ik lees maar ik mis je gevoel van de reis. Iets wat ik zelf zeer sterk had.

Ik ben bijvoorbeeld 2 dagen lang, na het bezoeken van the killing fields, bezig geweest met het te proberen te begrijpen hoe het geweest moet zijn. Iets wat me niet is gelukt trouwens.

Als ik je blog lees mis ik nog je eigen ervaringen. Hoe beleef je zelf Cambodja? Hoe denk je over de cultuur en de mensen? En ga aub niet naar een starbucks maar proef lokaal eten. Maar dat is mijn mening en ik ben ook tegen starbucks (het is gewoon geen koffie).

Tip: als je dadelijk met de bus naar Siem Reap gaat zorg voor een kussentje oid. De reis is namelijk hobbelig. En ja dat is een behoorlijke understatement.

En de munteenheid is de Riel, niet de Ried.
Ben wel benieuwd wat je volgende stappen zullen zijn.

En het is Phnom Penh.

[Reactie gewijzigd op maandag 14 juli 2014 11:35]


Door Tweakers user Tjeerd84, maandag 14 juli 2014 14:31

Helemaal mee eens. AziŽ is voor mij een mogelijke bestemming voor een grote reis en daarom klik ik twee maal naar deze blog om wat te oriŽnteren. Deze blog laat echter weinig tot niks zien en is irritant slecht geschreven. Het lijkt meer op een slechte facebook-pagina met van die rare statusupdates en mislukte foto's.

Na de feilloze kritiek, waren er weer een paar mensen die vinden dat alles maar weer moet kunnen en iedereen anders mag zijn. Mag best, maar accepteer dat er kritiek is, anders zou niemand zich verbeteren en vindt iedereen zichzelf geniaal.

Deze blog is niet goed en ik ben blij dat de blogger aangeeft zich te willen verbeteren voor het slot van deze blog. Anders zou het hier inderdaad erg negatief uitpakken. Ik ben benieuwd.

[Reactie gewijzigd op maandag 14 juli 2014 14:32]


Door Tweakers user Tjeerd84, maandag 14 juli 2014 14:31

dubbelpost.... dat heb ik nou altijd op de tweakers-blogs...

[Reactie gewijzigd op maandag 14 juli 2014 14:32]


Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)