Waarom ik Apple prefereer

Door stijnvbml op maandag 9 juli 2018 18:49 - Reacties (56)
Categorie: -, Views: 16.644

Als je een aantal jaar geleden tegen mij had gezegd dat ik met een iPhone zou rondlopen, had ik je voor gek verklaart. Android telefoons waren in mijn ogen duidelijk prettiger. Ik had Nexus 5, Nexus 7 (2012&2013) en later een LG G4. Inmiddels ben ik helemaal over op Apple, en daar heb ik zo mijn redenen voor. Ik ga die keuze toelichten in deze blog.

Ik heb niks tegen Android toestellen, ik zie zeker in waarom mensen voor Android toestellen kiezen, en deze blog is ook niet als een anti-Android betoog bedoeld.

Ecosysteem
Het ecosysteem is de belangrijkste reden dat ik Apple producten prefereer. Een iPhone staat centraal in dit ecosysteem voor mij. Ik heb inmiddels Airpods aangeschaft, had al een iMac en ben van plan om mijn Windows laptop spoedig voor een Macbook te vervangen. De integratie van de producten in dit ecosysteem is ongeëvenaard.
De Airpods werken ook met andere apparaten, maar de manier waarop ze met mijn iPhone werken is toch wel erg handig. Ik open het hoesje, verbinden direct met mijn iPhone en krijg te zien hoeveel accu ik nog heb. Ze zullen prima met Android werken, maar de integratie in het Apple Ecosysteem is in mijn ogen beter. Bestanden van mijn iPhone naar mijn Mac overzetten gaat erg makkelijk. Airdrop is daarvoor ideaal, en iCloud is beter geïntegreerd dan andere cloud services. Apple is het enige merk met een OS voor computers en Smartphones. Oké, je hebt Chrome OS, maar dat is te basic voor mij, en over Windows Phone ga ik al helemaal niet beginnen. De apparaten werken zo goed samen, wat ik erg fijn vindt.

Andere mensen hebben ook een iPhone
In mijn kring van mensen heeft (letterlijk) bijna iedereen een iPhone. Met mijn Android telefoons moest ik altijd een oplader meenemen, wat nu niet meer hoeft. Tevens zijn er bepaalde applicaties die alleen op iPhone werken ik erg vaak gebruik. iMessage gebruik minder dan Whatsapp, maar toch best vaak. Zoek mijn vrienden is ideaal en werkt alleen met de iPhone. Deze reden is erg persoonlijk natuurlijk, en zou niet voor veel mensen

Gebruiksvriendelijkheid
Ik weet dat het Android vs. iOS debat heel gevoelig ligt, dus ik herhaal dat dit heel persoonlijk is.
Ik vindt iOS gebruiksvriendelijker dan Android. Android kan je heel erg aanpassen, maar als ik er over nadenk gebruik ik een telefoon eigenlijk puur om de applicaties, en het mij niet heel erg uitmaakt hoe ik er kom. Dat ik niet zo veel kan aanpassen, vind ik eigenlijk niet zo erg. Daarnaast staan er geen dubbele apps op je telefoon, bij de LG kreeg je alle Google Apps en vele LG apps met precies dezelfde functie. Je telefoon blijft constant vragen welke app je wil gebruiken als je iets wilt doen. Ik weet dat je op Altijd deze app gebruiken kan drukken, maar alsnog kreeg ik bij dingen die ik iets minder vaak deed steeds de vraag welke app ik wil gebruiken. Dit vindt ik niet nodig, en de telefoon alleen maar trager in gebruik maken. iOS mist de persoonlijkheid die Android toevoegt, maar het gemak iOS prefereer ik.

Updates
Ik wil dat mijn telefoon altijd up-to-date is. Als ik er voor kies om mijn iPhone 4 jaar te gebruiken, blijf ik al die tijd de nieuwste iOS draaien. Er is geen een Android toestel die aan het updatebeleid van Apple kan tippen. Dit heeft er volgens mij mee te maken dat het voor Apple financieel gunstig is om toestellen lang te updaten. Zij krijgen namelijk geld als je een (betaalde) app downloadt. Android-fabrikanten hebben dit niet, en daarom minder belang bij updates, of in ieder geval denk ik dat.

De visie van Apple
De precieze visie van Apple is niet bekend, maar volgens mij wil Apple technologie zo simpel en minimalistisch mogelijk maken. Als zij iets overbodig vinden, zoals de headphone jack, halen ze dit eruit. Dit is enorm frustrerend, maar zorgt er wel voor dat je moet overstappen naar bluetooth oortjes, wat uiteindelijk toch betere technologie is. Als draadloos opladen geavanceerd genoeg is, zie ik Apple ook vrij snel de laatste poort verwijderen van de telefoon. Ik vind deze minimalistische visie erg prettig en dat vertaalt zich dus vooral in de gebruiksvriendelijkheid.

Nadelen van de overstap naar Apple
Android toestellen hebben echter een scala aan voordelen, waarvan ik er een paar wel mis. Het kunnen aanpassen van veel elementen van de telefoon blijft toch wel leuk, en je hebt veel meer controle over je telefoon als je een Android toestel hebt.
De producten van Apple zijn ook bijzonder duur, en voor de prijs-kwaliteit verhouding moet je niet bij Apple zijn.
Siri werkt veel minder goed dan het alternatief van Google. Siri werkt ook niet met Spotify, wat vervelend is bij je Airpods. Apple Music, wat ik momenteel een half jaar heb, vind ik minder fijn dan Spotify. Ik zou ook niet zonder Spotify kunnen, eigenlijk wel zonder Apple Music.

Volgende: Welke telefoons behouden waarde? 18-09 Welke telefoons behouden waarde?
Volgende: Beste LG 06-05 Beste LG

Reacties


Door Tweakers user Protax, maandag 9 juli 2018 20:08

Ander nadeel = Geen functioneel naakt op de Dumpert app ;-)

[Reactie gewijzigd op maandag 9 juli 2018 20:08]


Door Tweakers user sebastius, maandag 9 juli 2018 20:47

Lol wat een herhaling van mijn blog van alweer 8 jaar terug: Bas z'n knutselblog: Waarom ik Apple liefhebber ben geworden

Door Tweakers user stijnvbml, dinsdag 10 juli 2018 01:52

Ik heb deze blog nooit gelezen, maar ik vind het wel grappig dat je enigszins de consistentie van Apple ziet door de jaren heen.

Door Tweakers user Harm_H, dinsdag 10 juli 2018 01:59

Boeiend perspectief.

Gemak, 'het werkt gewoon' en goede uitstraling helpen onbewust heel erg/

Door Tweakers user F. Scaglietti, dinsdag 10 juli 2018 03:14

Update
k wil dat me telefoon altijd up-to-date is. Als ik er voor kies om mijn iPhone 4 jaar te gebruiken, blijf ik al die tijd de nieuwste iOS draaien. Er is geen een Android toestel die aan het updatebeleid van Apple kan tippen. Dit heeft er volgens mij mee te maken dat het voor Apple financieel gunstig is om toestellen lang te updaten. Zij krijgen namelijk geld als je een (betaalde) app downloadt. Android-fabrikanten hebben dit niet, en daarom minder belang bij updates, of in ieder geval denk ik dat.

Zit er aan te komen dat Android toestellen langer ondersteund worden.

Ik ben zelf Apple gebruiker en vindt het verhaal: moeah, er is is geen duidelijk in welk Android toestel er wordt gebruikt, je scheert Android over één kam. Niet elk Android toestel is het zelfde en dient apart te worden vergeleken.

De meeste mensen die ik met een smartphone heb geholpen, zijn mensen die een iPhone gebruiken.

Dit is dus de reden dat ik een Apple gebruiker ben, ik mis te weinig detail. Ik werk met elk OS. Apple ecosysteem is de laatste waar ik mij nu in bevind.

Door Tweakers user IStealYourGun, dinsdag 10 juli 2018 07:29

Ecosysteem
Dat vind ik juist het grootste nadeel en de reden waarom ik niet zo snel een Apple product zou kopen. Het ecosysteem werk enkel en alleen (goed) met hun producten en volgens hun opgelegde regeltjes. Niet alleen de klant, maar ook leveranciers worden verplicht gebruik te maken van hun ecosysteem.

Dat is heel duur want Apple producten zijn nu eenmaal niet goedkoop en voor het gebruik betaal je vaak 2 keer (als klant en leverancier die het dan weer doorrekent naar de klant).

Het geeft Apple ook enorm veel macht, als het bedrijf morgen beslist dat je bij een bepaalde winkel geen aankopen mag doen, dan kunnen ze dat afdwingen want alle betalingen binnen het ecosysteem gebeurt via Apple. Klinkt onrealistisch? Ze doen het vandaag al met streaming diensten. Enkel hun eigen Apple Music werkt op al hun systemen en een concurrent blokkeren ze vandaag op hun homespeaker

Dat beperkt mij dan weer in vrijheid als klant. Ik heb thuis Linux, Windows en Android die misschien niet naadloos met elkaar functioneren, maar ik kan wel kiezen welke provider ik kies voor welke functie. Spotify werkt zonder enige moeite op al mijn applicaties en als ik spotify morgen beu ben dan ruil ik dat in voor een andere streaming dienst. Zelfde verhaal gaat op voor storage in de cloud, mail, ...

Door Tweakers user DonJunior, dinsdag 10 juli 2018 07:34

Ik stopte met lezen bij:
"Bestanden van me iPhone naar me Mac overzetten"

Als je keer op keer 'me' schrijft, kan ik je gewoon niet serieus nemen als auteur.

Door Tweakers user Houtenklaas, dinsdag 10 juli 2018 07:53

Ik onderschrijf de visie van @IstealYourGun. Wat als pluspunt voor veel Apple gebruikers geldt is juist voor mij een reden om geen Apple te willen gebruiken. Ik wil zelf de vrijheid hebben om keuzes te maken zonder sturing vanuit een OS of fabrikant. En ik heb de luxe dat ik die keuze kan maken, ik zie me dan ook niet als een typische gebruiker die juist weer baat kan hebben bij dat gesloten ecosysteem. Maar goed, alles zijn 'voors en tegens'.

En nee, de 'oorlog' tussen Android en Apple gebruikers doe ik niet aan mee, prima dat iedereen zich ergens thuis voelt en dat mag ook zeker uitgesproken worden.

Door Tweakers user Kaasplank, dinsdag 10 juli 2018 08:43

Het ecosysteem is fantastisch. Ik heb geen zin en tijd om allerlei dingen houwtje touwtje aan elkaar te knopen. Het spul moet gewoon werken.

ik heb 1 android telefoon gehad en dat beviel totaal niet. Windows werk ik beroepsmatig helaas mee maar na windows 7 is dat ook drama. Om over linux maar helemaal niet te beginnen.

Door Tweakers user Gamebuster, dinsdag 10 juli 2018 09:11

DonJunior schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 07:34:
Ik stopte met lezen bij:
"Bestanden van me iPhone naar me Mac overzetten"

Als je keer op keer 'me' schrijft, kan ik je gewoon niet serieus nemen als auteur.
Taal groeit, daar moet je maar is accepteren

:Y)

Door Tweakers user dehardstyler, dinsdag 10 juli 2018 09:12

Kaasplank schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 08:43:
Het ecosysteem is fantastisch. Ik heb geen zin en tijd om allerlei dingen houwtje touwtje aan elkaar te knopen. Het spul moet gewoon werken.

ik heb 1 android telefoon gehad en dat beviel totaal niet. Windows werk ik beroepsmatig helaas mee maar na windows 7 is dat ook drama. Om over linux maar helemaal niet te beginnen.
Ik denk dat je hersenen aangetast zijn door de rotte appels. :)

Door Tweakers user elhopo, dinsdag 10 juli 2018 10:26

Heel vroeger een Apple 3GS gehad, toen tijden Android. Onlangs ben ik weer overgestapt op een IPhone, en ik herken veel dingen wel. Behalve Spotify. Werkt gewoon niet prettig in mijn ogen. Vooral iets voor mij samenstellen lijkt ze gewoon niet te lukken. Ik heb nu 3 maanden Apple muziek, kijken of dat beter bevalt.

Een goede audiospeler als ITunes heb ik op Android altijd wel gemist. maar schermpjes customizen zoals in Android mis ik dan weer op Apple. Echter, wat je zegt: alles werkt gewoon. Ook vind ik dat er in de Apple store betere apps staan.

Het enige wat ik echt mis op de IPhone is een notificatie lampje... Maar die zal er vast wel komen met een volgende update. Met een mooie marketing term...

Door Tweakers user xFeverr, dinsdag 10 juli 2018 11:32

Gebruiksvriendelijk... dat vind ik discutabel. Waarom zou Android niet gebruiksvriendelijk zijn? Ik heb in ieder geval geen dubbele apps op mijn toestel staan voor zover ik weet (OnePlus 5), maar ik kan bijvoorbeeld wel beslissen om morgen over te stappen op Firefox en dat ik bijvoorbeeld Outlook wens te gebruiken voor mijn mail. Het is in mijn ogen onzin om de mogelijkheid dit te kunnen als nadeel te bestempelen omdat je, ja het installeren van een applicatie die hetzelfde kan, een popup krijgt met de vraag welke app je ervoor wil openen. Dan kies je gewoon Firefox > Altijd en klaar.

Om nog maar te zwijgen over de gebrekkige notificaties (alles op een hoop geslingerd, nu in iOS 12 worden ze wel per app gegroepeerd maar nog steeds niet per gesprek in Whatsapp bijvoorbeeld), het notificatiesysteem an sich (whatsapp notificatie ontvangen maar nu whatsapp openen terwijl er geen verbinding is? jammer joh... de berichten moeten nog opgehaald worden).

Of wat dacht je van de almachtige homeknop die je zogenaamd ALTIJD naar je homescreen zou brengen. Behalve als... (waar dit bij Android wel het geval is).

Door Tweakers user himlims_, dinsdag 10 juli 2018 11:32

idem, heb sinds dag 1 android (G1 google) inmiddels ~25-30 toestellen met android gehad; sinds 4 maanden overstap naar iphone ... wennen, sommige zaken freaking irritant dat je die niet kunt wijzigen (mjah dat weet je bij gesloten systeem). Inmiddels 4 maanden later, weet ik nu al; volgende telefoon wordt weer een Apple .... en weet, dat ik hypocriet gezien mijn standpunt en filosofie, maar soms wat flexibel zijn kan geen kwaad :)

Door Tweakers user shadvet, dinsdag 10 juli 2018 11:38

Ik vind je redenatie over de missende headphone jack erg krom eerlijk gezegd.

Je noemt het 'erg frustrerend, maar het forceert wel de betere technologie'.

Alsof een telefoon met headphone jack geen bluetooth ondersteund?

Door Tweakers user sfranken, dinsdag 10 juli 2018 11:54

Ik ben gestopt met lezen na de 2e keer 'me <iets>' terwijl het 'm'n <iets>' had moeten zijn.

Door Tweakers user Flimovic, dinsdag 10 juli 2018 12:10

me iPhone & me Mac.... dit doet gewoon pijn :-( Zeker aangezien het niveau van de rest van de blog wel behoorlijk is. Verbeter het aub snel!

Door Tweakers user sypie, dinsdag 10 juli 2018 12:24

Leuk om te lezen dat mensen zich op deze manier willen verdedigen. Ik voel totaal niet de behoefte om een verantwoording voor een keuze te vertellen (op papier of IRL) of te lezen. Redenen bedenken? Ja, dat lukt prima. Maar een verantwoording afleggen over waarom ik zoveel geld uitgeef aan een laptop die 10 jaar mee gaat? Of een telefoon die 5 jaar mee gaat? Nee, dat hoeft van mij niet zo.

Door Tweakers user dehardstyler, dinsdag 10 juli 2018 12:38

shadvet schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 11:38:
Ik vind je redenatie over de missende headphone jack erg krom eerlijk gezegd.

Je noemt het 'erg frustrerend, maar het forceert wel de betere technologie'.

Alsof een telefoon met headphone jack geen bluetooth ondersteund?
Fanboyism ten top! Dat je überhaupt denkt dat je interessant genoeg bent om een blog te schrijven over je keus voor Apple zegt al genoeg toch? En om dan vervolgens in het blog kosten wat het kost alles te verdedigen en je keuze te rechtvaardigen, alsof hij bevestiging moet krijgen dat hij het echt super heeft gedaan. 8)7

Door Tweakers user Stoelpoot, dinsdag 10 juli 2018 15:33

shadvet schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 11:38:
Ik vind je redenatie over de missende headphone jack erg krom eerlijk gezegd.

Je noemt het 'erg frustrerend, maar het forceert wel de betere technologie'.

Alsof een telefoon met headphone jack geen bluetooth ondersteund?
Je citeert het zelf al:
het forceert wel de betere technologie
Ondersteunen is dus 1 ding, forceren een ander.

@stijnvbml, over die vermeende 'betere technologie' delen wij duidelijk een andere mening overigens :+

Door Tweakers user xFeverr, dinsdag 10 juli 2018 16:53

Stoelpoot schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 15:33:
[...]


Je citeert het zelf al:


[...]


Ondersteunen is dus 1 ding, forceren een ander.

@stijnvbml, over die vermeende 'betere technologie' delen wij duidelijk een andere mening overigens :+
Het forceert maar één ding: de portemonnee van de gebruiker leegtrekken. Nu moet je wel lightning gaan gebruiken als je bedraad aan de slag wil. Ze zijn gelukkig zo lief om er alvast een adapter bij te steken, dus zo 'geforceerd' is het nu ook weer niet.

Dat de marketing afdeling daar vervolgens 'voor betere technologie' achter plakt, is een ander verhaal. Daar trappen blijkbaar genoeg mensen in.

Ja Apple heeft echt een verrekte goede marketingafdeling. Die kunnen zelfs nog stront als goud verkopen. (Hmmmmm...)

Door Tweakers user scartissue, woensdag 11 juli 2018 09:24

Ik ben zelf 4 maanden terug van Android naar een iPhone X overgestapt. (Na de iPhone 3G jaren lang alleen Android en Windows phone/mobile toestellen gehad)
Eigenlijk met als voornaamste dat ik Google maar een eng bedrijf vind worden en Apple tenminste niet hoeft te leven van mijn data.
Ik moet zeggen IOS is enorm veel beter geworden maar gebruiksvriendelijk vind ik het nog steeds niet. En dat komt door 3 dingen:
1. Die fucking niet functionerende notificaties. De makkelijkste manier om snel op de hoogte te zijn van wat je hebt gemist is bij IOS één grote onoverzichtelijke vergaarbak waar je niet door heen komt. Dat is in Android al beter geregeld sinds 2009.
2. Niet je standaard browser kunnen instellen. Ik gebruik op al mijn devices Firefox als standaard browser, daardoor worden al mijn favorieten etc keurig gesynced. Maar zodra ik op mijn iPhone een linkje aanklik vanuit bijvoorbeeld mijn mail opent het weer in Safari, hierdoor ben je constant in 2 browser naar openstaande linkjes aan het zoeken. Echt bloed irritant.
3.Multitasken is gewoon makkelijker en gebruiksvriendelijker en functioneler onder Android.

Nu heb ik gezien dat Apple in de IOS 12 in ieder geval die notificaties voor een deel gaat oplossen. (nog steeds niet zo functioneel als in Android) Ik ben heel benieuwd wat de stand in smartphoneland over een jaartje is. Want ik vind deze 3 nadelen toch wel behoorlijk zwaar wegen.

Door Tweakers user B00st3r, woensdag 11 juli 2018 09:58

Te duur, minder opties, star, telefoon voor ouderen.

Door Tweakers user geldersscheepje, woensdag 11 juli 2018 10:55

Herkenbaar. Destijds na sinds midden jaren 80 rommelen met XT, AT, 386 (SX), ISA, Pentium, en vele modellen schermen, HDD drives van 10 Mb (!), al dan niet IBM compatibele machines zoals de Apricot Portable (geweldig ding) en een Wang portable met een thermische printer ingebouwd, vele matrixprinters (geweldige STAR voor A3 kettingpapier) inmiddels al meer dan 10 jaar geleden mijn eerste iMac gekocht (de eerste met een Intel processor). Sindsdien is het Apple ecosysteem vervlochten met ons gezin. Zou niet meer terug willen maar soms denk ik weemoedig terug aan het uren prutsen met moederborden, harddisks, formatteren, flashen en co-processoren. Voor mij hoeft het niet meer, ik waardeer de eenvoud en de geweldige integratie van diensten. Misschien Tweakers onwaardig? Ik blijf me verbazen over mensen die knutselen met 3D printers, Arduino, home automation, herken de uitdaging en gedrevenheid.

Door Tweakers user LOTG, woensdag 11 juli 2018 11:00

Ik vind een aantal argumenten slecht. Vooral het ecosysteem.
Apple heeft inderdaad een mooi ecosysteem gecreeert voor zijn eigen producten en daar wringt bij mij dan ook de schoen. Je moet bijna alles van Apple kopen om het zo mooi te laten werken. Apple verzint voor alles een eigen standaard waardoor het niet of in elk geval minder goed werkt met niet Apple producten. En helaas omgekeert ook. Apple support dingen niet of maar half en dan is de keuze uiteraard weer snel gemaakt om terug te rennen naar het eigen eco systeem.

En dat is rete duur.

Mijn ander probeem met Apple, compleet overpriced en waarom ook niet. Iedereen lijkt het graag te betalen dus er is geen reden om het niet te doen.

Maar naast je iPhone van rond de 1K mag je dus nog het hele ecosysteem kopen. En dan heb je nog de bergen aan kabels en adapters die Apple ook voor goud verkoopt.

Daar naast is reparatie van Apple spul duur of niet mogelijk, voornamelijk door design keuzes die het lastig maken om dingen te fixen of door het niet leveren van onderdelen.

Ik ben het roerend met Linus eens dat Apple het mensen opzettelijk lastig maakt om maar hoge prijzen voor reparatie te kunnen rekenen. Ik hoop dat ze daar snel vanaf worden gebracht door de overheid in de VS en hopen dat het dan ook voor andere landen gaat gelden.

En als laatste, ik vind dat de Macs en Macbooks de laatste tijd slecht zijn voor high performance toepassingen. Ik moet een systeem hebben wat langer dan 5 minuten kan draaien voor dat er therman throtteling word toegepast. In alle opzichten is het design bezig om functie te overstemmen. Flikker op met die dunne macbooks met bagger airflow, ik wil een mobiele desktop geen electrische kookplaat.

Nee, ik blijf ver weg van het Apple ecosysteem. Als je er in zit kom je er maar lastig (lees weer een hoop kosten) uit.

Door Tweakers user Erwin, woensdag 11 juli 2018 12:55

LOTG schreef op woensdag 11 juli 2018 @ 11:00:
Ik vind een aantal argumenten slecht. Vooral het ecosysteem.
Apple heeft inderdaad een mooi ecosysteem gecreeert voor zijn eigen producten en daar wringt bij mij dan ook de schoen. Je moet bijna alles van Apple kopen om het zo mooi te laten werken. Apple verzint voor alles een eigen standaard waardoor het niet of in elk geval minder goed werkt met niet Apple producten. En helaas omgekeert ook. Apple support dingen niet of maar half en dan is de keuze uiteraard weer snel gemaakt om terug te rennen naar het eigen eco systeem.

En dat is rete duur.

Mijn ander probeem met Apple, compleet overpriced en waarom ook niet. Iedereen lijkt het graag te betalen dus er is geen reden om het niet te doen.

Maar naast je iPhone van rond de 1K mag je dus nog het hele ecosysteem kopen. En dan heb je nog de bergen aan kabels en adapters die Apple ook voor goud verkoopt.

Daar naast is reparatie van Apple spul duur of niet mogelijk, voornamelijk door design keuzes die het lastig maken om dingen te fixen of door het niet leveren van onderdelen.

Ik ben het roerend met Linus eens dat Apple het mensen opzettelijk lastig maakt om maar hoge prijzen voor reparatie te kunnen rekenen. Ik hoop dat ze daar snel vanaf worden gebracht door de overheid in de VS en hopen dat het dan ook voor andere landen gaat gelden.

En als laatste, ik vind dat de Macs en Macbooks de laatste tijd slecht zijn voor high performance toepassingen. Ik moet een systeem hebben wat langer dan 5 minuten kan draaien voor dat er therman throtteling word toegepast. In alle opzichten is het design bezig om functie te overstemmen. Flikker op met die dunne macbooks met bagger airflow, ik wil een mobiele desktop geen electrische kookplaat.

Nee, ik blijf ver weg van het Apple ecosysteem. Als je er in zit kom je er maar lastig (lees weer een hoop kosten) uit.
Als je er het geld niet voor (over) hebt, moet je het niet kopen. Er is ook een grote doelgroep die dat niet/minder heeft, en die groep wordt ook niet kleiner. Ik heb zelf ook geen budget voor een supercar, maar dat betekend niet direct dat een Ferrari te duur is ;-)

Door Tweakers user kazz1980, woensdag 11 juli 2018 13:34

Zoveel mensen zoveel meningen....
Ik weet niet goed wat een blog als dit verder toevoegt anders dan het verwoorden van een mening.

Voor mij is het Apple eco systeem juist één van de redenen om er weg te blijven... Als je eenmaal begint met Apple moet alles Apple worden (met bijbehorend prijskaartje). Juist daarom heb ik liever meer open ecosystemen zoals Android, Linux, maar tegenwoordig zelfs ook Windows.... Mijn huis (domotica), multimedia systeem en auto praten allemaal met mekaar. En dat werkt fantastisch. Mijn telefoon is daarin een centrale spil al hoef ik daar niet eens gek veel mee te doen (het gaat allemaal vanzelf namelijk!). Een groot deel gaat via de Google Assistant. En die heeft Siri inderdaad al lang flink ingehaald.

Ik hoor menig Apple liefhebber praten over het geweldige Apple eco systeem tegenover het houtje-touwtje Android (zie het hier zelfs letterlijk in 1 van de comments staan!). Maar dat is vandaag de dag écht onzin! Persoonlijke voorkeuren mogen verschillen, maar het blijven afschepen van Android als 'houtje touwtje' is toch flink oogkleppen ophouden...

Verder is ook voor mij relevant wat anderen hebben in mijn omgeving, En daar zie ik weinig Apple en het wordt enkel minder en minder...

Wel heb ik noodgedwongen nu een iPad in huis (want moest voor school dochter - en op dat vlak (onderwijs) wint Apple het by far van de rest!!), was meteen een uitdaging! Want kind MOET geregistreerd in een Family iCloud account (oid)... Prima. Logisch! En zo het lijkt ook gewoon goed geregeld wat betreft beveiliging etc.... Maar hoe moet ik dat doen? Open als ouder je iCloud ding op een device met iOS 8 of hoger... :/ Euh?? Die heb ik niet! Dus wat nu? Niks dus. Gewoon einde verhaal! Heb noodgedwongen maar moeten instellen dat mijn dochter 18 is (met alle risico's van dien). Dat is toch wel echt prutswerk vanuit Apple...

[Reactie gewijzigd op woensdag 11 juli 2018 13:35]


Door Tweakers user Snuurtje, woensdag 11 juli 2018 13:34

Ben ook van android naar apple overgestapt. Wat ik een van de grootste nadelen vind is het niet zelf kunnen instellen van default apps voor acties. Alles moet de apple native app zijn.

Locatie URL openen -> Apple kaarten (ik wil maps)
Camera openen middels naar links swipen -> Native camera app (ik heb een betere, betaalde)

En ga zo maar door. De apps op het scherm met widgets kun je ook niet customizen naar je eigen apps (Notes, timer, camera, zaklamp)

Door Tweakers user Hkuit, woensdag 11 juli 2018 14:21

ik heb .... wat maakt het eigenlijk uit wat ik heb. En waarom zou ik er in vredesnaam een blog over schrijven? Dit onderwerp is al zo vaak besproken, hier op GoT en op x-duizend andere plaatsen...

Door Tweakers user Kek, woensdag 11 juli 2018 14:59

Protax schreef op maandag 9 juli 2018 @ 20:08:
Ander nadeel = Geen functioneel naakt op de Dumpert app ;-)
Dit, (en de webversie is niet zo fijn).

Door Tweakers user Kaaswagen, woensdag 11 juli 2018 15:31

Wat vind je van alle berichten dat Apple hongerloontjes betaald aan leveranciers in Azie, dat ze resellers echt draconische regels opleggen en eigenlijk in visie en gebruikersgemak alleen maar achteruit gaan sinds Job's er niet meer is?

Apple is echt een slecht bedrijf (ethisch gezien) - alleen daarom zou ik het al nooit kopen. Ze komen altijd met marketing teksten over recycling en alles goed doen maar de realiteit is gewoon dat hun supply chain mensen uitbuit.

Door Tweakers user LucvdM, woensdag 11 juli 2018 17:20

Probeer de iOS/Android-discussie zoveel mogelijk te mijden, blijft immers altijd een giftige discussie, maar voordelen ontkrachten graag!
In mijn kring van mensen heeft (letterlijk) bijna iedereen een iPhone. Met mijn Android telefoons moest ik altijd een oplader meenemen, wat nu niet meer hoeft.
Apple heeft eindelijk de limieten van Lightning in de smiezen, stappen daarom ook over naar USB-C. Iedere Apple-fan zal dus ook weer alle opladers/kabels in de prullenbak moeten gooien
Tevens zijn er bepaalde applicaties die alleen op iPhone werken ik erg vaak gebruik
Volgens mij is de Play Store groter dan App Store (vanzelfsprekend dankzij 3rd-party apps), en heeft iOS geen enkele app die Android niet minstens vergelijkbaar op de markt heeft.

Door Tweakers user sdk1985, donderdag 12 juli 2018 00:43

In de praktijk is het zeer de vraag of je de geplande 4 jaar gaat halen met een iPhone. Je zal niet de eerste zijn met een brakke accu, defecte knop, traagheid door ios update of een ander mankement. Reken jezelf dus niet rijk. Vermoedelijk sta je over 2-3 jaar weer met een nieuwe ;).

Door Tweakers user MrJayMan, donderdag 12 juli 2018 01:15

OSX is Windows altijd ver ver vooruit geweest: stabieler, krachtiger, intuïtiever. Maar ingehaald door Windows 10: minstens zo goed en ondersteund ontelbaar veel hardwareconfiguraties waardoor bang/buck ratio veel hoger ligt voor all type gebruikers scenario's.

iOS is de moeder van Android. Echter is inmiddels alles wat goed wat aan iOS gekopieerd door Android en overtreft het aanbod aan kwaliteits apps dat van iOS. Ook hier geldt: draait op waanzinnig veel hardware configs waardoor je met minder euro's dezelfde bevredigingsfactor kan bereiken.

Door Tweakers user JT, donderdag 12 juli 2018 11:41

iOS de moeder van Android?
Android is ontwikkeld door Android Inc., een bedrijf dat in 2005 werd overgenomen door Google. Later werd het bedrijf door Google ondergebracht in de Open Handset Alliance (OHA). Het originele idee achter Android was het ontwikkelen van een besturingssysteem voor camera's met een ingebouwde ondersteuning voor cloud-mogelijkheden. Android wordt nu voornamelijk gebruikt voor smartphones en tablets. Met de vrijgave van het Android-platform op 5 november 2007 werd ook de oprichting van de OHA aangekondigd.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Android_(besturingssysteem)
Het besturingssysteem werd voor het eerst openbaar getoond tijdens de Macworld Conference & Expo, op 9 januari 2007, en werd in juni van dat jaar samen met de iPhone uitgebracht.
https://nl.wikipedia.org/wiki/IOS_(Apple)

Release volgde dus vlak achter elkaar en Android was er in 2005 al. Dus de stelling dan iOS de moeder van Android is vind ik vrij vreemd :P Ook de app-ecosystemen zijn binnen een ruime 3 maanden van elkaar gereleased Daarnaast bestond Windows Mobile toen al een tijd, een OS voor mobiele devices met touchscreen.
Daarnaast staan er geen dubbele apps op je telefoon, bij de LG kreeg je alle Google Apps en vele LG apps met precies dezelfde functie. Je telefoon blijft constant vragen welke app je wil gebruiken als je iets wilt doen. Ik weet dat je op Altijd deze app gebruiken kan drukken, maar alsnog kreeg ik bij dingen die ik iets minder vaak deed steeds de vraag welke app ik wil gebruiken. Dit vindt ik niet nodig, en de telefoon alleen maar trager in gebruik maken. iOS mist de persoonlijkheid die Android toevoegt, maar het gemak iOS prefereer ik.

Updates
Ik wil dat mijn telefoon altijd up-to-date is. Als ik er voor kies om mijn iPhone 4 jaar te gebruiken, blijf ik al die tijd de nieuwste iOS draaien. Er is geen een Android toestel die aan het updatebeleid van Apple kan tippen. Dit heeft er volgens mij mee te maken dat het voor Apple financieel gunstig is om toestellen lang te updaten. Zij krijgen namelijk geld als je een (betaalde) app downloadt. Android-fabrikanten hebben dit niet, en daarom minder belang bij updates, of in ieder geval denk ik dat.
Android One lost deze problemen op. Heb je ook geen vervelende skins meer. Daarnaast zijn er al jaren toestellen met kale Android te krijgen waar deze problemen veel minder tot niet spelen.
Ik hoor menig Apple liefhebber praten over het geweldige Apple eco systeem tegenover het houtje-touwtje Android (zie het hier zelfs letterlijk in 1 van de comments staan!). Maar dat is vandaag de dag écht onzin! Persoonlijke voorkeuren mogen verschillen, maar het blijven afschepen van Android als 'houtje touwtje' is toch flink oogkleppen ophouden...
Veel mensen die de vergelijking maken hadden een Android toestel van 200 euro en kopen daarna een iPhone van 800 euro om vervolgens verbaasd te zijn over dat dat wél soepel werkt :) (los van dat je tegenwoordig ook goedkopere Android toestellen hebt die wél redelijk soepel werken, dat was nog niet zo lang geleden niet het geval).

Door Tweakers user Roman_Craig, donderdag 12 juli 2018 12:03

En natuurlijk niet te vergeten dat je je geld niet geeft aan een mega advertentie bedrijf, dat alle data verkoopt aan bedrijven die je nog meer rommel gaan aansmeren. :Y)

Door Tweakers user Tiwazz, donderdag 12 juli 2018 12:49

Bedankt voor je blog, leuk om jou ervaringen te lezen.
Ik gebruik zelf ongeveer 10 jaar Mac OS als hackingtosh (vanaf 10.5), heb op de zaak een Macbook Pro en ervaringen met meerdere iPad's en iPhones waaronder de iPhone X. Het werkt allemaal erg lekker en ziet er gelikt uit maar zie het toch niet zo snel gebeuren dat ik voor privé gebruik een Apple device aanschaf.

Dat komt voornamelijk neer op de absurd hoge bedragen die Apple rekent voor hun hardware. Vandaar dat mijn ervaringen met Mac OS vooral uit hackingtosh komt :) . Tevens vind de lightning connector een enorme vervelende standaard en voelt het aan als een bewust opgelegde beperking zonder enige reden, zelfs als je alles van Apple hebt. Je kan bepaalde kabels en verloopjes dubbel kopen omdat ze zo nodig op de ene reeks devices USB-C gebruiken en op de iPad's en iPhone's lightning...

Ik gebruik nu als telefoon een Xiaomi Mi8 die kwa prijs kwaliteit de iPhone X totaal omver blaast. Ik begrijp natuurlijk ook dat het totaal andere producten zijn en een vergelijk niet 1 op 1 gemaakt kan worden. Kwestie van voorkeur denk ik :) .

Door Tweakers user Terran, donderdag 12 juli 2018 12:52

Vindt wel grappig om te lezen dat je zo te spreken bent over de integratie tussen je iPhone icloud en de iMac. Als er iets is waar ik zelf niet over te spreken ben dan is het juist de integratie tussen icloud/macbook icm de iPhone. Heb zelf alles gekoppeld aan OneDrive/0365 en dat werkt echt veel beter. Geen gekloot om even een film bestand over te halen. Uploaden je camera contacten etc werkt perfect. En je kan er altijd knap bij.

Door Tweakers user ozzynator, donderdag 12 juli 2018 14:30

"Android kan je heel erg aanpassen, maar als ik er over nadenk gebruik ik een telefoon eigenlijk puur om de applicaties, en het mij niet heel erg uitmaakt hoe ik er kom. Dat ik niet zo veel kan aanpassen, vind ik eigenlijk niet zo erg"

2 alinea verder: "Android toestellen hebben echter een scala aan voordelen, waarvan ik er een paar wel mis. Het kunnen aanpassen van veel elementen van de telefoon blijft toch wel leuk, en je hebt veel meer controle over je telefoon als je een Android toestel hebt."

Beetje jezelf tegenspreken. Maar kan aan mij liggen....

Door Tweakers user Sniffels, donderdag 12 juli 2018 17:21

Ik vind juist de hele uitstraling van Apple producten teveel "kijk mij, ik heb een apple en daarbij hoor ik bij een betere versie mens dan jij"
Als een user naam mij toekomt en ik zeg "oh je hebt een macbook" krijg ik gelijk de sneer terug "nee! een Macbook PRO"

Smaakt bijna naar religie.

Maarja, onderbuik gevoel

Door Tweakers user stijnvbml, vrijdag 13 juli 2018 00:00

IStealYourGun schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 07:29:
[...]


Dat vind ik juist het grootste nadeel en de reden waarom ik niet zo snel een Apple product zou kopen. Het ecosysteem werk enkel en alleen (goed) met hun producten en volgens hun opgelegde regeltjes. Niet alleen de klant, maar ook leveranciers worden verplicht gebruik te maken van hun ecosysteem.

Dat is heel duur want Apple producten zijn nu eenmaal niet goedkoop en voor het gebruik betaal je vaak 2 keer (als klant en leverancier die het dan weer doorrekent naar de klant).

Het geeft Apple ook enorm veel macht, als het bedrijf morgen beslist dat je bij een bepaalde winkel geen aankopen mag doen, dan kunnen ze dat afdwingen want alle betalingen binnen het ecosysteem gebeurt via Apple. Klinkt onrealistisch? Ze doen het vandaag al met streaming diensten. Enkel hun eigen Apple Music werkt op al hun systemen en een concurrent blokkeren ze vandaag op hun homespeaker

Dat beperkt mij dan weer in vrijheid als klant. Ik heb thuis Linux, Windows en Android die misschien niet naadloos met elkaar functioneren, maar ik kan wel kiezen welke provider ik kies voor welke functie. Spotify werkt zonder enige moeite op al mijn applicaties en als ik spotify morgen beu ben dan ruil ik dat in voor een andere streaming dienst. Zelfde verhaal gaat op voor storage in de cloud, mail, ...
Ik begrijp dit argument ook heel goed. Ze limiteren wel de vrijheid met hun ecosysteem. Ik zal zelf geen homepod kopen bijvoorbeeld, omdat ik geen Apple Music fan bij (ik heb nu wel Apple Music, maar denk erna om het op te zeggen en het gewoon bij het Spotify familie account te houden). En ik vind het jammer dat Siri geen Spotify ondersteuning heeft. Je blijft er wel in vast zitten en wordt wel afhankelijker van het bedrijf.

Door Tweakers user stijnvbml, vrijdag 13 juli 2018 00:09

shadvet schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 11:38:
Ik vind je redenatie over de missende headphone jack erg krom eerlijk gezegd.

Je noemt het 'erg frustrerend, maar het forceert wel de betere technologie'.

Alsof een telefoon met headphone jack geen bluetooth ondersteund?
Het forceert de markt niet om te verbeteren. Door het verwijderen van de headphone jack willen meer mensen Bluetooth oortjes. In mijn ogen werkt dat beter en is het niet nodig om op de lange termijn de headphone jack te behouden. Echter moet er nog veel verbeteren in die industrie. Airpods werken bijvoorbeeld erg makkelijk, maar zijn voor veel mensen te duur.
Zonder de headphone jack gaan mensen sneller overstappen. Door de groeiende vraag zal de markt voor bluetooth oortjes verbeteren (ze worden goedkoper en beter), en zullen we ons aanpassen.
Bright heeft gisteren een video uitgebracht genaamd Vaarwel, koptelefoons met draad. Dit bewijst het wel een beetje.

Door Tweakers user stijnvbml, vrijdag 13 juli 2018 00:13

scartissue schreef op woensdag 11 juli 2018 @ 09:24:
Ik ben zelf 4 maanden terug van Android naar een iPhone X overgestapt. (Na de iPhone 3G jaren lang alleen Android en Windows phone/mobile toestellen gehad)
Eigenlijk met als voornaamste dat ik Google maar een eng bedrijf vind worden en Apple tenminste niet hoeft te leven van mijn data.
Ik moet zeggen IOS is enorm veel beter geworden maar gebruiksvriendelijk vind ik het nog steeds niet. En dat komt door 3 dingen:
1. Die fucking niet functionerende notificaties. De makkelijkste manier om snel op de hoogte te zijn van wat je hebt gemist is bij IOS één grote onoverzichtelijke vergaarbak waar je niet door heen komt. Dat is in Android al beter geregeld sinds 2009.
2. Niet je standaard browser kunnen instellen. Ik gebruik op al mijn devices Firefox als standaard browser, daardoor worden al mijn favorieten etc keurig gesynced. Maar zodra ik op mijn iPhone een linkje aanklik vanuit bijvoorbeeld mijn mail opent het weer in Safari, hierdoor ben je constant in 2 browser naar openstaande linkjes aan het zoeken. Echt bloed irritant.
3.Multitasken is gewoon makkelijker en gebruiksvriendelijker en functioneler onder Android.

Nu heb ik gezien dat Apple in de IOS 12 in ieder geval die notificaties voor een deel gaat oplossen. (nog steeds niet zo functioneel als in Android) Ik ben heel benieuwd wat de stand in smartphoneland over een jaartje is. Want ik vind deze 3 nadelen toch wel behoorlijk zwaar wegen.
Mee eens met nummer 1 en 3. Nummer 1 gaan ze fixen gelukkig. Nummer 2 heb ik niet zo veel moeite mee. Ik gebruik op me laptop chrome en op me iPhone safari. Boeit me niet zo veel. En over nummer 3, je hebt daar ook gelijk in. Multitasken ging makkelijk op Android, maar het switchen tussen apps met force touch (force touch swipe van de linkerkant van je scherm) is wel vrij aardig.

Door Tweakers user stijnvbml, vrijdag 13 juli 2018 00:17

Kaaswagen schreef op woensdag 11 juli 2018 @ 15:31:
Wat vind je van alle berichten dat Apple hongerloontjes betaald aan leveranciers in Azie, dat ze resellers echt draconische regels opleggen en eigenlijk in visie en gebruikersgemak alleen maar achteruit gaan sinds Job's er niet meer is?

Apple is echt een slecht bedrijf (ethisch gezien) - alleen daarom zou ik het al nooit kopen. Ze komen altijd met marketing teksten over recycling en alles goed doen maar de realiteit is gewoon dat hun supply chain mensen uitbuit.
Ja, hier heb ik toch altijd een beetje problemen mee, maar denk er te weinig aan (zeker niet bij het kopen). Veel merken hebben hier een handje van (Mijn LG G4 en LG Nexus 5 waren beide in Zuid-Korea gemaakt, wat volgensmij redelijk uniek is). Maar de kleding die ik koop zal ook wel niet al te goed zijn gemaakt.

Door Tweakers user stijnvbml, vrijdag 13 juli 2018 00:19

ozzynator schreef op donderdag 12 juli 2018 @ 14:30:
"Android kan je heel erg aanpassen, maar als ik er over nadenk gebruik ik een telefoon eigenlijk puur om de applicaties, en het mij niet heel erg uitmaakt hoe ik er kom. Dat ik niet zo veel kan aanpassen, vind ik eigenlijk niet zo erg"

2 alinea verder: "Android toestellen hebben echter een scala aan voordelen, waarvan ik er een paar wel mis. Het kunnen aanpassen van veel elementen van de telefoon blijft toch wel leuk, en je hebt veel meer controle over je telefoon als je een Android toestel hebt."

Beetje jezelf tegenspreken. Maar kan aan mij liggen....
Het spreekt elkaar een beetje tegen ja. Ik vond het fijn dat mijn Android toestellen wel een beetje mijn eigen waren en niet zoals elke Android telefoon. Echter mis ik het niet heel erg, omdat het me eigenlijk voor de rest niet echt uitmaakt hoe ik bij mijn apps kom.

Door MrDummy, vrijdag 13 juli 2018 13:06

Apple heeft door 'universele' iOS inderdaad vrij makkelijk gemaakt, dat kan ik niet ontkennen. Toch is er iets wat me niet makkelijk maakt met Apple:
- Geen support voor oudere iMacs.
We weten dat Apple vroeger PowerPCs maakt. De ondersteuning van MacOS is echter vreemd, het gaat in stappen. De laatste voor PowerPC is 10.5.8. En einde. Er zijn geen andere updates en eigen PowerPC systeem maakt niet makkelijker op om ook vandaag te gebruiken. De o zo krachtige quad core PowerPC kasten worden opeens waardeloos in gebruik.

En bij Intel iMacs zien we weer opnieuw selecties met MacOS. Zo kun je geen nieuwste OS op oudere iMac zetten. Dat is wel raar, dit komt omdat drivers ondersteuning niet doorloopt maar bewust onderbroken is. Bij Windows zien we heel andere wereld: Windows XP kan met universele drivers nog steeds op laatste generatie systemen draaien. Windows 7 is nieuwer maar kan ook op oudere P4 systeem draaien.

En dat is reden waarom ik Apple niet leuk vind. De belangrijke reden zal zijn: ze willen oude systemen dumpen en ons dwingen nieuwe Apple nemen. Dat zie je gewoon aan bewuste beperkte ondersteuning bereik onder MacOS versies.

Bij problemen met Apple systemen is ook lastiger diagnose te doen met externe tools. Waar bij Windows makkelijk stick kan maken en ermee booten om onderzoek te kunnen doen, ook met command venster voor checken, bij Apple zijn de mogelijkheden zeer beperkt. Voor echte computeraars is Apple niet interessant.

En als laatste de hoge prijs. Apple is gewoon te duur. Zelfs zij maken af en toe slechte producten of producten die niks uitstaan. Tussen Apples zie je ook geen universele delen, alles is bewust uniek gedaan. Terwijl bij PCs al tientallen jaren universeel is en makkelijk aan te passen is. Oke, Windows is wat meer werk met installeren en drivers problemen komen voor, maar wat mij betreft kun je toch meer doen met Windows / PC dan met Apple / iMac. Denk je ook maar in dat laatste iMacs steeds meer gelijmd worden en moeilijker te upgraden is.

Over upgraden gesproken: zelfs topmodellen zijn belachelijk. Linus en paar anderen klagen er al over. Ze mogen ook niks meer veranderen...
Apple is dus helaas niet altijd goed bezig.

Door Vayra, vrijdag 13 juli 2018 13:28

Gamebuster schreef op dinsdag 10 juli 2018 @ 09:11:
[...]
Taal groeit, daar moet je maar is accepteren

:Y)
Dat is echt geen 'groei' maar gewoon gebrek aan kennis of kunde. Idem dito met d/t fouten. Het is gewoon fout. En het wemelt hier en elders van d/t fouten. Zo ongeveer bij elke voltooide tijd gaan de meesten de fout in.

Dat taal evolueert is wel degelijk waar. Maar dat is geen race to the bottom, integendeel, de woordenschat wordt alleen maar groter en de evolutie is richting het steeds meer inburgeren van/op andere talen. Evolutie in taal heeft echter nog nooit betekend (ja dat is wél met een D) dat fout gebruik in het woordenboek komt. Het is eerder zo dat er letters wegvallen, zoals de 'sch' en 'den' dat nu gewoon een 's' en 'de' is.

'Me' auto is gewoon een teken dat je spreektaal aan het schrijven bent. Meer niet. En het ziet er érg dom uit. Ik zal je zeggen, ook ik haak af als ik dat geschreven zie, het zegt mij dat er inhoudelijk ook weinig te lezen valt.

Door Tweakers user chaozz, vrijdag 13 juli 2018 13:40

Ik vind het altijd frustrerend dat mensen hun iPhone X vergelijken met een middenklasser Android telefoon. Als je Apple's met appels wilt vergelijken, leg hem dan naast een high-end Android telefoon.

Verder ben ik het ongeveer met ieder argument in je verhaal oneens. :)


Door Tweakers user Rzarect0r, zaterdag 14 juli 2018 16:18

Ik ervaar eigenlijk precies hetzelfde naarmate ik ouder ben geworden, een jaar of 3 geleden zou ik echt niet aan een iPhoney moeten denken, tegenwoordig is het andersom.

Met name het flashen van mods/roms en het constant blijven customizen ben ik helemaal klaar mee, en sinds ik de keuze niet meer heb besteed ik er ook geen tijd meer aan.

Ook navigeert tweakers een stuk fijner naar mijn ervaring met een iPhone. Paar weken terug zelfs geprobeerd om een S9+ in gebruik te nemen, maar die ging na 1 dag al de verkoop in :)

Door Tweakers user smiba, zaterdag 14 juli 2018 16:57

Intressant om iemand anders zijn mening te zien over Apple, ben zelf iets meer dan een jaar geleden na altijd iPhone (2G, 4, 5, 5s, 6, 6s+) gehad te hebben overgestapt op Android (Xiaomi Mix met MIUI).

Ik vind het nog steeds moeilijk om nou te bepalen welk systeem ik het prettigste vind werken, beiden hebben ze sterke en minder sterke kanten.

Over de integratie met Apple ben ik het compleet eens! Als het werkt is het echt top, alleen die paar keer dat het niet werkte bij mij is het aardig frusterend omdat je geen technische informatie kan vinden (Want volgens Apple zou het altijd wel moeten werken).
In vergelijking met Android kan je om de zo veel tijd weer handmatig iets moeten regelen omdat de integratie niet aanwezig is of überhaupt niet werkt, alleen zijn de individuele problemen makkelijker op te lossen.

Ik denk wat ik het meest mis op iOS want ik wel heb op Android zijn echte (tweaker) power-tools. Naar mij mening zou iOS best wel een expert mode mogen hebben waarbij het systeem je toch iets meer toegang geeft tot de internals (natuurlijk op eigen risico), dan hebben ze me zo terug.

Vraag me af of ik over een paar jaar nog Android heb of weer terug ben bij iOS, ben er zelf nog niet helemaal over uit. Op dit moment is het missen van de headphone jack op de iPhone toch wel een sterk nadeel voor me

[Reactie gewijzigd op zaterdag 14 juli 2018 16:58]


Door Tweakers user Buzzinga, maandag 16 juli 2018 10:48

Ik heb ook de overstap gemaakt na zowat 7 jaar Android.
In tegenstelling tot een aantal kennissen die deze hebben gekocht omdat er een appeltje op staat, heb ik er wel degelijk lang over nagedacht en uiteindelijk de overstap gemaakt.

Waarom ik de overstap heb gemaakt:

Ik heb al jaren een iPad die het na 6 jaar nog steeds prima doet.

Het slechte updatebeleid was een van de grotere redenen: een paar updates als je geluk hebt en soms zelfs helemaal niets terwijl je bij Apple minstens 4 jaar lang updates krijgt.
Als je ziet dat de 5S nog steeds ondersteuning krijg en best nog vlot werkt...
Ik hoor dan vaak van die opmerkingen als "Apple is veel te duur", maar als ik nu zie hoe lang ik met een iPhone werk waar ik voorheen nooit tevreden was van mijn Android-telefoon geef ik nu in totaal veel minder geld uit aan een smartphone.

Daarnaast kon ik er steeds moeilijker mee leven dat alles in functie van Google gebeurde.
Zelfs al voeg je geen Google-account toe dan blijven er nog steeds dingen als Google Services draaien die je gewoonweg niet kan verwijderen.
Je kan natuurlijk met wat gedoe je telefoon voorzien van custom roms, maar waren in mijn geval dan sowieso apps die ik via een alternatieve appstore niet kon vinden.
Laat ons eerlijk zijn, een Android-telefoon werkt gewoon het handigste als deze gekoppeld is aan Google.

Ik ben helemaal geen Apple fanboy, maar ik zou momenteel absoluut niet terugwillen naar Android.
Moesten ze ooit een versie maken die compleet los staat van Google met fatsoenlijke updates van de fabrikant (Nokia ?), dan zou ik het zeker terug overwegen.

[Reactie gewijzigd op maandag 16 juli 2018 10:49]


Door Tweakers user Falcon, dinsdag 17 juli 2018 14:48

Ook ik ben in het eco systeem van Apple gedoken een aantal jaren leden. Eigenlijk bevalt mij dat tot nu toe nog steeds goed, maar misschien wel het belangrijkste.. de rest van mijn gezin kan er mee uit de voeten en weten hoe ze het moeten gebruiken.

Maar wat ik nog belangrijker vind.. het werkt gewoon! Ik hoef niet sys-admin uit te hangen thuis :)

Komen wij ooit uit dit eco-systeem? Ja misschien wel, de prijzen zijn natuurlijk wel relatief hoog van de apple producten... maar de lange support voor oudere apparaten zorgt ervoor dat we dit jaar nog uit kunnen zingen.

Enige echte probleem waar ik van baal is dat de accu's nu minder zijn van de iphones.. maar voor 30 per stuk te vervangen dit jaar nog.. dus dat komt goed en is de investering waard.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 17 juli 2018 14:48]


Door Tweakers user Cubi Van, donderdag 19 juli 2018 08:36

Als iemand zich probeert te verdedigen in een keus die hij of zij heeft gemaakt dan heb ik het gevoel dat er toch wat aan de hand is met zijn/of haar keuze.
Het lijkt of er een teleurstelling voor de gemaakte keuze is.

Door Tweakers user aljooge, vrijdag 27 juli 2018 23:07

Ik ben ook redelijk Apple fan geworden. Mijn eerste item: een ipod classic met 160 GB. De grootste harddisc in een muziekspeler die ze ooit gemaakt hebben. Kan al mijn cds er lossless op kwijt. Het apparaat heeft jarenlang in de la gelegen, gebruikte hem alleen in de trein. Totdat ik ontdekte dat hij ook aan te sluiten is met mijn nieuwe autoradio

Toen het tweede item: mijn iphone 7 van 1,5 jaar geleden. Wat een prachtapparaat is dat akelig stabiel. Iphones zijn duur, maar als je het afzet tegen het ruime update beleid is hij per jaar best een goede deal. Fotos zijn scherp, prestaties zijn echt goed

Dit jaar een ipad pro gekocht, ook zeer goed dit apparaat, het scherm is scherper dan mijn samsung galaxy tab S en de batterij gaat veel langer mee

Nu ben ik redelijk enthiosiast van apple airplay, stream nu naar een yamaha network speler via apple airplay

Het enige wat ik niet zal kopen is een apple computer, omdat ik bepaalde dingen niet kan missen die windows only zijn Ja ik ben apple fan, voor bijna alles

Door Tweakers user Kiswum, maandag 6 augustus 2018 09:18

Ik wil dat mijn telefoon altijd up-to-date is. Als ik er voor kies om mijn iPhone 4 jaar te gebruiken, blijf ik al die tijd de nieuwste iOS draaien. Er is geen een Android toestel die aan het updatebeleid van Apple kan tippen. Dit heeft er volgens mij mee te maken dat het voor Apple financieel gunstig is om toestellen lang te updaten.
Mijn Xiaomi Mi2 (Officiële prijs: +/- ¤250,-) werd ruim 5 jaar voorzien van de nieuwste updates. Niet de nieuwste Android updates, maar wel met bugfixes en beveiligingsupdate.
De vele budget smartphones van Xiaomi (Redmi serie / Officiële prijs: ¤89-129,-), kregen/krijgen 3-4 jaar lang wekelijks updates binnen.

Het kan wel, maar je moet maar net weten bij wie het wel kan. Xiaomi is hierin zeer zeker een uitzondering.

Reactie formulier
(verplicht)
(verplicht, maar wordt niet getoond)
(optioneel)